Frambozenbrownies

Ik ga naar de markt en neem mee:

  • 250 gram boter, 250 gram Tony’s Chocolonely pure chocolade, 1 vanillestokje, 6 eieren, 200 gram bruine bastardsuiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 2 bakjes frambozen, 100 gram witte fairtrade chocolade in stukjes.

Benodigdheden:

steelpan, zeef, spatel, kom, keukenmachine, ovenschaal (34 x 23 cm), bakpapier.

Wat gaan we doen:

Verwarm de oven voor op 170ÂșC. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukken. Houd je de boter in de gaten? Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter tot ‘ie gesmolten is. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het merg met de eieren in een grote kom. Klop dit in 3 minuten luchtig met een keukenmachine en voeg langzaam de suiker toe. Schenk de gesmolten chocolade al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door zoals een echte koekenbakker dat kan. Meng 1 bakje frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag. Doe in de (ingevette) ovenschaal.Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Goed laten afkoelen. Eet smakelijk.

(recept van tony’s chocolonely)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code