Onze Producten

HB Kurk & Keramiek:

Kurk – het ecologisch alternatief
Tasjes van kurk:
* Ecologisch
* Diervriendelijk
* Duurzaam
* Zacht en elastisch
* Lichtgewicht
* Vlek-bestendig
* Brandvertragend
Bij elke tas is een folder met uitgebreide informatie toegevoegd.

Tony’s Chocolonely:

2 nieuwe “paas”smaken:
*melk merigue citroen
* melk 32% spijs nootjes
* lekker grote paaseitjes in een doosje diverse smaken
* sta zakje met lekker grote paaseitjes , 1 smaak per zak: melk, puur, wit, melk karamel.(zolang de voorraad strekt)

De Buffel:

Galerie & Beeldentuin
Stenen beelden uit Zimbabwe
Deze Afrikaanse kunst vind u in het Brabantse dorp Vinkel.
Terwijl u door de beeldentuin wandelt kunt u genieten van meer dan 1.000 stenen, handgemaakte en unieke beelden van bekende en onbekende Zimbabwaanse kunstenaars. Een tuin en galerie vol verrassingen waar het aan inspiratie voor u niet zal ontbreken.
Door onze samenwerking met De Buffel beschikken wij over een klein aantal prachtige beelden!! Zeker de moete waard om eens te komen bekijken.
(folder aanwezig in de winkel)

Dopper:

Dopper roept plastic zwerfafval een halt toe

In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee waar ze een plastic soep vormen. In deze soep drijft 100 miljard kilo plastic. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Kun je het je voorstellen? En wist je dat er voor 1 plastic flesje water nog eens 1 liter water en een kwart liter olie nodig is?

Dopper wil de groei van deze plastic soep een halt toeroepen en laat mensen zien dat ze daar zelf iets aan kunnen doen. Door bijvoorbeeld zelf eens een stuk zwerfafval weg te gooien of door uit de Dopper te drinken. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd, zonder BPA*. Hij kan zo de vaatwasser in (tot 65 °C) en je kunt hem ook gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel. Om schimmels en bacteriën te voorkomen kunt u de dopper het best open bewaren.

Dopper stimuleert het gebruik van kraanwater

Kraanwater is de duurzaamste dorstlesser die er is. Kraanwater lest je dorst voor 100% met 0 calorieën. Bovendien kost het bijna niets. De eisen die aan kraanwater worden gesteld zijn hoger dan die aan mineraalwater. En om te zorgen dat iedereen dit weet, gaat een deel van de Dopper opbrengsten naar de promotie van dit (h)eerlijke water.

Heb je grote waterbehoefte onderweg? Met de Dopper-app vind je alle gratis tappunten bij jou in de buurt, waar ook ter wereld. Blijf vragen naar kraanwater. Dan komen er steeds meer tappunten bij.

Dopper steunt waterprojecten in Nepal

Schoon en veilig drinkwater is lang niet altijd zo vanzelfsprekend als bij ons thuis. Daarom gaat een deel van de opbrengst van Dopper via Stichting Dopper Foundation naar waterprojecten in ontwikkelingsland Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners. Simavi let bij de projecten extra op de moeders, omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.

Meer over de projecten van Dopper >

*BPA staat voor Bisfenol A, een schadelijk stofje dat via plastic in je voeding terecht kan komen. Dopper sloot ook andere gifstoffen uit om een veilige en gezonde fles te maken.

Mira wierook:

Onze wierookgeuren zijn uniek, maar de geuren zelf kunnen uitstekend in andere geurproducten gebruikt worden, zoals in roomsprays, in oliën voor aromalampjes, in kaarsen, in combinatie met geursteentjes en gipsen vormen, etc.
Onze laatste geur-innovatie is de toepassing van onze geuren in bijenwasvormen voor aromalampjes. Bijenwas van Nederlandse imkers en steun voor de herintroductie van de zwarte bij in Nederland, maken dit product bijzonder, onderscheidend (van paraffine producten met niet-natuurlijke geuringrediënten) en gewild bij mensen die hun hart voor het milieu willen laten spreken. De respons op dit project is bijzonder goed en garandeert een toekomst voor De Moeder’s Geuren :-).
Met de bijenwasvormen hebben wij een prachtig alternatief geschapen voor geurverspreiding van onze wierookgeuren, waarbij d
e schoonheid van de geur nog beter tot haar recht komt omdat bij verbranding (wierook) geurnuances verloren kunnen gaan. In feite worden hierdoor onze zachte en natuurlijke geuren voor meer mensen toegankelijk. Probeer het ook eens!