Chocolade Mango Cupcakes

Ik ga naar de markt en neem mee:

  • Voor de cake: 1 mango, 50 ml water, 70 gram Tony’s Chocolonely pure chocolade, halve vanillestokje, 200 gram bloem. 7 gram bakpoeder, 230 suiker, 180 ml zonnebloemolie, 2 eieren.
  • Voor de mascarponecrème: 200 gram boter, 200 gram poedersuiker, halve vanillestokje, 200 gram mascarpone, 1 citroen.

 

Benodigdheden:

Oven, 2 kommen, 1 papieren bakvormpjes, cupcake bakblik, staafmixer, spuitzak.

Wat gaan we doen:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de mango en chocolade in stukjes. Pureer 100 gram mango met het water. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er aan een kant uit. Roer in één kom de bloem met bakpoeder en suiker door elkaar. Meng in de andere kom de zonnebloemolie met de eieren, mangosap en vanillemerg. Voeg de twee samen. Spatel dan de mango en chocolade erdoor. Zet de papieren bakvormpjes in de cupcake bakblik en vul ze driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Roer ondertussen de boter (op kamertemperatuur) met poedersuiker in 10 minuten luchtig. Schreaap het merg uit overgebleven halve vanillestokje en roer door de boter. Dit roer je dan weer door de mascarpone. Nu wordt het leuk: spuit met een spuitzak de mascarponecrème op de afgekoelde cupcakes.

(recept van tony’s chocolonely)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code